Darmowa dostawa od 0,01 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Etja, Olej Tamanu BIO, 50ml

Etja, Olej Tamanu BIO, 50ml

28,49 zł
brutto / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Kod producenta
5908310446844

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej tamanu /foraha/ BIO otrzymany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę. Olej o właściwościach gojących, przeciwzapalnych, przeciwbólowych, antybakteryjnych, antywirusowych, przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzających regenerację tkanek. Intensywnie regeneruję skórę, redukuję blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduję również zastosowanie jako dodatek w pielęgnacji przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA używać w rozcieńczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezpośredniej aplikacji na skórę przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego zalecany do chorób włosów (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie) - wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy, zmywając później wcierkę delikatnym szamponem dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu lecznicze kąpiele - dodać ok. 8-10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody - zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej. POCHODZENIE

Tahiti

Olej ze słodkich migdałów firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie podgrzewać.

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel