Darmowa dostawa od 0,01 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Etja, Olej Jojoba BIO, 50ml

Etja, Olej Jojoba BIO, 50ml

20,89 zł
brutto / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Kod producenta
5908310446585

Określany jako naturalny płynny wosk bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury. Tłoczony na zimno olej jojoba gold jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza przy występowaniu chorób skórnych głowy, w leczeniu suchych egzem, skuteczny w leczeniu łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje zrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji cery trądzikowej, deliktanej, dla osób o skłonnościach alergicznych. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Juz od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku. Można stosować do każdego rodzaju skóry.

Olej Jojoba gold oferowany przez firmę ETJA jest w 100 % naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA  

w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, dłoni i całego ciała wraz z paznokciami

odżywczy masaż w własnym zakresie

zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu

kąpiel - dodając kilka kropel do wanny z ciepłą wodą odżywi i wygładzi skórę

włosy i skóra głowy - doskonały do pielęgnacji skóry głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia i nawilża suche, łamliwe włosy (Aplikuj w małych ilościach od 15 do 30 minut przed myciem głowy).

idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów domowej produkcji.

stosowany jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym miejscu

POCHODZENIE

Meksyk 

Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel