Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Etja, Olejek Eteryczny Lawendowy, 10ml

Etja, Olejek Eteryczny Lawendowy, 10ml

13,27 zł
brutto / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Olejek Eteryczny Lawendowy marki Etja to bardzo łagodny olejek eteryczny, który regeneruje i wygładza skórę orazposiada działanie antyseptyczne i antybakteryjne. Idealny do aromaterapii, łagodzi stres, relaksuje i poprawia nastrój. Lawenda to roślina pochodząca z rodziny jasnowatych, rosnąca w rejonach Morza Śródziemnego. Z tej rośliny pozyskiwany jest napar i najbardziej popularny olejek lawendowy. Olejek jest nektarem pozyskiwanym z lawendy. Olejek eteryczny ma kolor słomkowy, jasnożółty, a nie fioletowy jak by się mogło wydawać.   Olejek lawendowy może być wykorzystywany zewnętrznie jako kosmetyk lub do inhalacji. Jest to jeden z najbardziej łagodnych olejków eterycznych a za razem bardzo wartościowy. Jest najczęściej wykorzystywanym olejkiem zapachowym przy produkcji perfum. Można go stosować bezpośrednio na skórę oraz jako dodatek do kąpieli, kremów, balsamów i wcierek.   Olejek z lawendy działa na skórę regenerująco i wygładzająco. Posiada dużą zawartość antyoksydantów, które działają ochronnie i opóźniają procesy starzenia się. Dodatkowo jest antybakteryjny i sprawdzi się dla cery problematycznej. Z tego powodu jest wykorzystywany jako dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych do skóry i włosów. Ma również działanie antyseptyczne, które jest wykorzystywane w produktach takich jak toniki i pasty do zębów. Może on wpłynąć również na zmniejszenie potliwości, dlatego jest składnikiem dezodorantów oraz preparatów do stóp. Wykorzystywany jako balsam lub olejek do masażu poprawia krążenie a co za tym idzie jest pomocny w zwalczaniu cellulitu.   Stosowany bezpośrednio na skórę sprawdzi się w przypadku ukąszenia owadów łagodząc nieprzyjemne objawy. W takiej formie lub z niewielkim dodatkiem wody można go wykorzystać w przypadku poparzeń skóry, również tych słonecznych. Olejki eteryczne stosuje się w niewielkich ilościach, trzeba z nimi uważać nawet w przypadku lawendowego, który jest dość łagodny. Przed wykorzystaniem olejku na większej partii warto zrobić próbę i sprawdzić reakcję skóry.   Produkt ten wpływa pozytywnie na kondycję włosów. Stymuluje on porost włosów oraz jest przydatny w problemach ze skórą głowy takich jak nadmierne przetłuszczanie się oraz problemy ze skórą głowy. Wtedy na bazie olejku lawendowego warto wykonać wcierkę, która będzie wcierana w skórę głowy.   Podczas aromaterapii i inhalacji wykorzystywany jest jako olejek relaksujący, łagodzący stres i poprawiający nastrój. Dodatkowo wpływa nasennie wspomagając regulację snu. Olejek ten możemy dodawać do relaksujących kąpieli, może być podgrzewany w specjalnie wyznaczonych do tego kominkach.   W domu może być korzystany jako środek odstraszający mole odzieżowe. Wystarczy wykonać woreczek nasączony olejkiem lawendowym i trzymać go w szafie w ubraniami.   Składniki: Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy (Lavandula Angustifolina Oil)   Zastosowanie: masaż w własnym zakresie  kąpiel aromaterapeutyczna - jego delikatny kwiatowy zapach odświeża i ożywia. Kąpiel z udziałem olejku lawendowego działa odprężająco. delikatny masaż głowy w okolicach skroń zimny kompres (czoło lub kark) inhalacja moczenie stóp naturalne aromatyzowanie powietrza dodatek do olejów bazowych włosy - zwalcza łupież często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym bezpośrednie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami Nuta: Średnia
Zapach: Słodki, lekki, kwiatowy zapach
Kolor: Lekko żółtawy lub bezbarwny
Dobra kompozycja z olejkami: Cytrynowym, cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowym.
Przeciwwskazania: Właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nie rozcieńczony nie powoduje większych podrażnień.   Przechowywanie: Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.    SKŁAD: Olejek eteryczny Lawendowy
Kod producenta
5908310446219
Typ kosmetyku
Olejek
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel